Specialisatie: zeldzame en rare soorten

 • Via moeizaam opgebouwd onderzoekingswerk, gepaard aan het uitbouwen van een internationaal netwerk met verscheidene bedrijven zijn we begonnen met het opnieuw in cultuur brengen van de Belgische Camellia-soorten. Onze voorouders sierteelt-exporteurs stuurden hun Belgische Camellia-soorten de wereld rond. Vandaag ontdekken we deze niet alleen in heel Europa, ook in Noord-Amerika en Australië vinden we verloren gewaande Belgische Camellia-soorten terug.
 • Camellia's met gele bloemen groeien in de natuur vooral in tropische streken zoals in Noord- Vietnam. Door kruisingen zijn reeds heel wat "geel-achtige" soorten bekomen. Sinds het seizoen 2001-2002 heeft men in Japan de gele Camellia-soort "Kagiroi" geïntroduceerd.
 • Een kruising tussen "Silver Chalice" en "Camellia Nitidissima". Wij zijn fier om als één van de weinigen in Europa deze plant aan onze klanten te kunnen aanbieden.
 • Speciaal voor liefhebbers van bloemschikken kunnen wij de Camellia Japonica "Ascona" aanbieden. Een Camellia genoemd naar het Zwitsers dorp Ascona, door een Zwitser die verscheidene jaren als gastarbeider werkte in Noord-Amerika. Door heimwee bevangen keerde hij naar zijn heimat terug en bracht een Camellia mee als souvenir. De oorspronkelijke naam van de plant raakte verloren, thans noemt men de plant "Ascona". Deze Camellia heeft als bijzondere eigenschap het openbloeien van de knoppen nadat hij als tak is afgeknipt. In het bloeiseizoen kan men deze takken veelvuldig op de markten in het Zwitserse kanton Ticino aangeboden zien. Dankbaar materiaal voor bloemschikkers.
 • Welriekende Camellia's kunnen bijzonder geuren. Commercieel kunnen we voorlopig slechts één variëteit aanbieden. Vanuit Japan kregen we een hele reeks welriekende Camellia's op ons bedrijf, we hopen ze in de toekomst te kunnen aanbieden.
 • Het kleur wit is trendy. Doch witte camellia’s bloeien meestal in de vroege lente. De witte bloemen hebben na contact met nachtvorst dikwijls bruine randen. Wij kunnen de soort Silver Waves aanbieden. Een zeer late bloeier. Sinds 1970 op de markt gebracht door Nuccio’s uit Californië. Een enkele witte bloem met veel gele meeldraden. De bloem doet aan een Higo bloem denken.

 • Vanuit Noord-Amerika (North Carolina) importeerden we heel wat Camellia's bekend onder de naam Ackerman-soorten. Professor William L. Ackerman heeft zich jaren bezig gehouden met het kruisen van Camellia's die zeer vorstbestendig zijn tot min 25 tot min 30 °C. De eerste struiken hebben we op ons bedrijf aangeplant. Vermeerderen is de volgende etappe. Binnen vier tot vijf jaar hopen we de eerste exemplaren te kunnen aanbieden.

  MEER WETEN OVER CAMELLIA ?
  Sluit aan bij de:
  International Camellia Society
  Marc De Coninck
  Place St.-Sébastien 28
  B-1420 Braine-L'Alleud
  http://users.pandora.be/roger.van.loon/ics/ics-benelux-en.html


  webdesign: Preview bvba pagina afdrukken »